Hallo en welkom op mijn website.

Ik zal even een beetje over mijzelf vertellen.

Mijn naam is Corrie de Hoon-Sutin en ik woon in Terneuzen. Vroeger was ik al gek op poppenhuizen en vond het dan ook geweldig als ik ergens ging spelen en iemand had een poppenhuis. Helaas heb ik er zelf als kind nooit een gehad. In 1977 kreeg ik voor mijn kerst een paar meubeltjes die toen bij de Bijenkorf verkocht werden zo is het poppenhuis virus begonnen.


Uit oude latjes, plankjes en sigarenkistjes maakte ik mijn eerste meubeltjes. Ook mocht ik een draaibankje van mijn opa gebruiken om pootjes en spijltjes te draaien. Zo heb ik mijn meubeltjes gemaakt tot ik er genoeg had om een huis mee te vullen. Het eerste huis was een feest om te maken met alles erop en eraan, ook de verlichting. Wat was ik trots op mijn eerste, verlichte en goed gevulde huis, dat in de kamer te pronk stond. Kleine spulletjes zoals glas en serviesgoed e.d. kocht ik als ik in Rotterdam was bij mijn zus waar een poppenhuiswinkel was, oei wat werd je daar hebberig van.


Later heb ik ook een grachtenhuis gebouwd en een Zaans huis met geschilderd meubeltjes zoals jullie ook op de foto's kunnen bekijken.

Ook verschillende kijkkastjes en gevulde boeken heb ik gemaak. Alles is eigenlijk heel leuk om te doen. De kijkkastjes en boeken hebben een eigen thema. Zo is er een kapel, een klaslokaal, een chinese kamer en in een boek(bijbel) heb ik een Gudang (=schuurtje) en een kapelletje gemaakt.

De bewoners voor de huizen die ik tegenwoordig maak vind ik heel leuk om te maken. Ergens in de jaren 80 heb ik een cursus gevolgd voor het maken van fantasiepopjes uit FIMO-klei. Zodoende zie je op mijn site ook fantasiepoppen voorbij komen: dat waren mijn eerste creaties met FIMO. Doordat ik natuurlijk enkele technieken op de cursus heb geleerd ben ik bewoners voor mijn poppenhuis gaan maken. Dit is natuurlijk anders dan een fantasiepop maken: nu moeten er uitdrukkingen in gezichten komen en wat wil je de pop laten doen. Zoals een genietende man met een drankje of een pop die in het cafe zit en toch iets te veel heeft gedronken. Om in een gezicht de juiste uitdrukking te krijgen gebruik ik soms ook een spiegel. Ik trek dan een gezicht zoals ik denk, dat het zou moeten zijn en kijk dan in de spiegel hoe het gezicht eruit ziet. Zo probeer ik de gezichten in de juiste plooi te krijgen. Ik kan natuurlijk niet alle popjes die ik maak zelf houden dus worden er ook zo nu en dan enkele popjes verkocht. Mocht je interesse hebben stuur mij dan even een berichtje en wie weet zit of staat er binnenkort ook bij jou een popje van mijn hand.

Ik hoop dat jullie enig plezier kunnen beleven met het bekijken van mijn creaties en wil je mij een bericht sturen, dan kan dat bij voorkeur via een facebook prive-bericht, of via een emailbericht. Klik op een van de volgende links:

Corrie's Kleine Wereld en laat daar een bericht achter met eventueel je emailadres.
EMAIL: Vermeld in de subject-regel:    poppen   .
Dit ben ik
Meer Info

woonplaats: Terneuzen
Mijn Gastenboek:

Ik heb ook een Gastenboek. Laat eens een berichtje achter op: GASTENBOEK.
1 2 3